ISCOALA VERDE NITCHIDORF

Paradisul Verde al Școlii Gimnaziale Nițchidorf
ISCOALA VERDE NITCHIDORF Prin acest proiect ne dorim să transformăm curtea școlii într-un mediu stimulant și educativ, care să promoveze conexiunea cu natura și să încurajeze implicarea elevilor în conservarea mediului înconjurător.
Localizarea proiectului "Ecoeducație: Paradisul Verde al Școlii Gimnaziale Nitchidorf" este în satul Nitchidorf, județul Timiș. Acesta se desfășoară în curtea școlii gimnaziale din localitate, unde se va amenaja și dezvolta un spațiu verde dedicat educației ecologice și conservării mediului înconjurător. Prin transformarea acestei zone într-un paradis verde, proiectul își propune să ofere elevilor și comunității locale o oportunitate de a învăța și de a experimenta practici de protecție a mediului într-un cadru educațional și interactiv.
Perioada: 1 aprilie - 31 septembrie 2024
Tema de proiectare: Regândirea și refuncționalizarea curții școlii, rezultând spații verzi, în care elevii se pot relaxa în pauze, dar și crearea oportunității cadrelor didactice de a-și susține anumite ore în aer liber. Mai mult de atât, dorim să transformăm curtea școlii într-un spațiu inspirațional pentru elevi, profesori, părinți și comunitate.
Data estimata a inaugurarii: aprilie 2025
Data castigarii: 12.04.2024